VELKOMMEN TIL VESTER SKERNINGE 2016!


DAN 013 SVENDBORG & FYENS LANGFLYVERKLUB BYDER VELKOMMEN!


LØRDAG DEN 19. NOVEMBER 2016 - ÅBNER VI DØRENE TIL VORES FØRSTE ÅRS AFSLUTNING OG DET ER BARE OG FØLGE KORTET!

Det vi har gjort er nok den omvendte rækkefølge, da vi aldrig indkaldte til nogen møder om vores ideer og tanker om langflyverklubben, men vi søsatte et pilot projekt på to år, for overhovedet og se om ideologien var bæredygtig og efter denne første sæson, har vi forsat mod på klubben og derfor kalder vi ind til en hygge dag, med foredrag og en mindre auktion med langflyver duer!

Denne første sæson var tilrettelagt flyvningerne og mesterskaberne samt afviklingen af klubben og i trin to til næste år, kommer den anden del af klubbens ideer mere i spil, der kommer til at omfatte mennesker udenfor sporten, til et par gange og være med og blive involveret i et par flyvninger og dette vil vi løfte sløret for, på mødet!

Ingen brevdue hygge dag uden den dygtige fotograf Mark Skovbo Madsen, der også møder op denne dag og for dem der gerne vil have taget billeder af deres duer, skal dette tilmeldes til Bo Eriksson (+45 27 25 09 17), i god tid, mange tak!

DAGENS PROGRAM!

KL 09,30: Morgenkaffe og samling!

KL 10,30: Sidste nyt fra Fyens Langflyver Klub!

KL 11,00: Foredrag ved Thomas Bang Pedersen

KL 12,00: Frokost

KL 13,00: Auktion

Følg med i denne side, der vil blive opdateret med flere facts om dagen og på dette link vil man kunne se hvilke duer der kommer på auktion!

AKTIONS DUERNE!

For dem der gerne vil læse lidt mere om den første sæson i langflyver klubben, kan dette ske på nedstående link:

FYENS LANGFLYVER KLUB - 2016!


HALL OF FAME! - EN STOR FYNSK CHAMPION!


Der har igennem tiderne været mange virkelig gode brevduefolk på Fyn og en af de allerstørste var Ib Friedrichsen, der i mange år var at finde i toppen af dansk brevduesport.

Ib Friedrichsen begyndte med brevduerne i 1949 sammen med sin far og i1960 startede han for sig selv. Duerne var fra starten af hans og faderens gamle stamme af Fabry/Delbar-duer, tilsat lidt nyt blod fra Emil Pilgaard, H. C. Hansen og Helmer Johansson (Gerhardts / Van Riel / Delbar). Han fløj med både enkemænd og naturlige, og duerne bliver fløjet så tit som overhovedet muligt.

Efter mange år i sporten havde Ib svært ved at sige, hvilken stamme hans duer egentlig er. Ib sagde selv "Jeg kalder det ”Ib-duer”, "jeg har været med i over 50 år, hvor jeg aldrig har købt, men kun byttet lidt her og der. Jeg bytter stadig lidt fordi jeg jo oplever at noget af mit gamle blod går andre steder og så fører jeg jo blodet tilbage.

Men noget af det jeg har haft held til, er at nogle af de duer jeg har fået foræret, har jeg også evnet at gøre til sektionsvindere. Så jeg kan jo også flyve dem". Og dog "Emil Pilgård", og det Ib kalder det helt gamle Frederikshavner-blod er stadig en af de toneangivende og resultatskabende blodlinjer i Ibs bestand.

Men Ib har ikke været flittig ved auktioner — han købte ikke — men har flere gange leveret unger til lotterier osv. Oven i dette skal man ikke glemme det store administrative arbejde som Ib Friedrichsen gjorde igennem hele sin karriere!

Vi mistede Ib Friedrichsen i 2008 lørdag den 16. august, efter lang tids sygdom, 71 år gammel. Han blev medlem i 171 Nordvestfyn i 1962, men allerede i 1963 var han med til at oprette 166 Bogense og har været medlem siden. I mange år har han været kasserer og i næsten alle år været kontrolformand, han har også haft 25 års jubilæum i sektion 31 som kasserer, endvidere var han i en årrække kasserer i Fyn & Sydjylland's dommerklub. For sit virke indenfor brevduesporten blev han hædret med DdB's guldnål.

Ib var den fødte duemand, han kunne som ingen anden få det bedste frem i duerne, hvilket så også betød, at han har haft mange sektionsvindere, og næsten vundet samtlige mesterskaber indenfor sektion og DdB. Ib måtte til sidst gå med ilt maske hele døgnet, og han har derfor slet ikke været på dueslaget. Duerne har været passet og trænet af andre. Udefra har han så med kendskab, til hvad han mente duerne kunne klare, fløjet hele sæsonen igennem, ikke desto mindre er det blev det til 4 sektionsvindere i hans sidste sæson.

Vi er i Fyens Langflyver Klub blevet enige om at lave et – Hall of Fame – afdeling, hvor vi alle kan være med til at mindes de gode gamle brevduefolk, der virkelig har været med til at gøre brevdue sporten så stor Fyn, som den har været. Derfor vil vi hver eneste sæson, flyve første langflyvning som Ib Friedrichsen Memorial, så vi alle kan mindes en rigtig god brevduemand!


TILBAGE TIL FORSIDEN!