MINDERNE HAR MAN DA LOV TIL AT HAVE!


Efter mit semi come back til brevduesporten (på afstand) dukker der jo mange minder frem og selv så mange år efter, syntes jeg stadigvæk, at jeg havde fået lavet et rigtig godt slag i Krogvænget og havde jeg ikke haft så travlt med alt muligt andet og bare passet mine duer, ja så var resultaterne blevet endnu bedre, end de blev!


BONGO’S BIRTHE – STARTEDE BALLET!


Det var som vanligt nogle herlige timer hos Roger Desmet-Mattijs i går og kvaliteten på hans duer er bestemt ikke gået ned, nærmer tværtom og det var utrolig svært at holde ”snitterne væk”! Da jeg fik en datter af De Bongo i hånden var jeg helt solgt, men lige meget hvad jeg forsøgte var hun ikke til salg.

Nu var man jo blevet tændt og da jeg efterfølgende fik en anden rød hun i næverne, måtte jeg tage tælling. Uden at vide hvorfor og nogen plan overhoved blev jeg due ejer igen og Bongo’s Birthe er en dejlig hun efter De Laudrup sønnen De Tristan ud af en De V.I.P. datter, der har Etienne Devo’s Rivaldo på modersiden, så det var nok nostalgi der gjorde udslaget?

Efter et nostalgi køb af Bongo’s Birthe hos Desmet-Mattijs udviklede tingene sig utrolig hurtigt og lige som i de gode gamle dage, der kom der tilbud og gaver så bestanden hurtigt voksede til fem stykker og det er virkelig top kvalitet, men det var absolut ikke planen hjemmefra, at jeg skulle have nogle duer overhovedet.

Den næsten jeg gerne vil præsenterer er Bongo’s Bartel og det er en due fra Gerd Backelandt og er ud af en rigtig god etårs, der er halv broder til De Vechter og ud af en datter af ”Het Goede 786” fra 2005, som var en af Gerds første rigtig gode due og på dens afstamning finder man Blauwe Pol 3, fra Roger & Stijn Hampe fra Waregem og det er en meget berømt avlsdue, sammen med brødrene Pol 1 og 2.

Efter Bongo’s Birthe og Bongo’s Bartel vil jeg gerne præsenterer endnu en BBA due og det er Bongo’s Gerd, som er en senunge der er indavlet på - Pollie - fra Gerd & Bartel Backelandt og så er der lige krydset en datter ud af – Rosten – fra Carine Lambrecht ind som mormor.

Hvad skal BBA så med duerne? Der er mange planer men på bundlinjen skal de være til gavn for dansk brevduesport, på en positiv måde.


CARINE LAMBRECHT – ER ET KANONSLAG!


Gerd Backelandt har været så venlig og introducerer mig til Carine Lambrecht og hendes mand Koen, der virkelig er nogle mennesker der lever og ånder for brevduesporten og deres stamme af duer, er frygtet i Westvlaaderen og med dem kan man sige, jo længere og hårde flyvninger, des bedre er det!

Deres duer er meget indavlet og skal som regel være tre år for at være fuldt udvokset og slaget er skabt på tre duer, hvilket er De Marseille samt Nooit Moe (Aldrig træt) og dennes søn De Rosten. Med hensyn til den sidstnævnte kan denne findes som far til kanonduen Athenas Best, hos Rik Hermans (Pulle-Antwerpen). Gerd fortalte mig følgende om disse duer; Når vi er ude på de 1000 km og det bliver rigtigt hårdt, ja så er det disse duer der kommer, når hastigheden rammer omkring 1000 mpm og jo ældre de bliver, jo bedre de bliver.

Jeg havde i efteråret købt et par dejlige hun unger; Bongo’s Marseille (efter De Marseille) og Bongo’s Carine (ud af en søn af De Marseille, med en indavlet hun efter De Marseille & De Rosten), og dem havde jeg bestilt et par hanner til, hvilket jeg jo frem til med spænding og det blev nok en af mine bedste brevdue handler nogensinde. På et slag gik der tre hanner fra 2009, der havde været sammen hele livet og fløjet rigtig godt, uden lige og ramme top resultatet, men de to af dem var helbrødre til Nooit Moe (Aldrig træt) og den tredje var ud af en helbror til disse, med en datter fra De Marseille og inden Kaj Hoffmann og Preben Øhrnstedt (Team K & P) havde fået flaskerne fra munden, havde jeg købt alle tre!! Efterfølgende blev Kaj ved med at spørge; Hvad skete der lige her, Preben???

Jeg har selvfølgelig opkaldt dem efter berømte Barcelona spillere og lad mig præsenterer de to helbrødre først:

Bongo’s Kocsis var bl. a. International placeret fra den meget svære Barcelona og i både 2013 – 2014 leverede den meget flotte resultater fra Pau og nr. 84 nationalt på Es-due listen fra disse to flyvninger.

Bongo’s Zamora (Carine Lambrecht’s ynglings due) var internationalt placeret fra Barcelona sidste år og det var en af då hårdeste flyvninger fra den spanske by, i mands minde og har en Int. Placering fra St Vincent og National placeringer fra Chateroux, Limoges og Montauban.

Bongo’s Herrera har National placeringer fra Brive (2 gange), Limoges (2 gange) og Montauban.

Disse tre duer har produceret seks hårde sæsoner i verdens hårdeste konkurrence og er samtidig ud af nogle fantastiske langdistance duer og dem skal jeg nok få meget glæde af og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg fik lov til at købe dem, for nogle priser der var utrolig fair. Samtidig blev der leveret en meget vigtig bestilling til Team K & P, der skal hentes i efteråret.

Carine Lambrecht havde fødselsdag dagen før vi kom, men det satte da en stopper for en fødselsdag sang på dansk og jeg er ikke så sikker på hvordan det lød, men hun blev både meget overrasket og rørt over de fire danske tenorer, der udsendte nogle meget besynderlige lyde!

Brevdue sporten er utrolig vigtig for hele familien Lambrecht og hver eneste lørdag samles hele familien, for at kigge duer og allerede nu kunne Carine næsten ikke vente til den nye sæson skulle i gang og jeg var meget overrasket over hvor følsom hun var for at sige farvel til de ”tre gamle drenge”.


DEM SKULLE JEG BARE HAVE!


Den opmærksomme læser kan vel huske jeg købte en Gerd & Bartel Backelandt han, på Facebook, fra kanon fotografen Mark Skovbo Madsen, men den nåede aldrig til Odense og det eneste jeg nåede var bare og døbe den Bongo’s Alexis.

Jeg skrev også på det tidspunkt, at jeg gerne ville finde et godt plejehjem til den, da jeg jo allerede har et par stykker gående på et andet slag og det hele endte så med, at Thomas B. Pedersen (Th & P Pedersen) fra Svendborg købte den, så den skiftede allerede hænder på parkeringspladsen i Brædstrup. Jeg må indrømme at jeg fik underskud på handlen, men kan så se frem til nogle dejlige unger fra ham til sommer.

Th & P Pedersen slaget har før min aktive tid været et af de absolut bedste slag på Fyn, ja i hele landet måske og vi skal hel tilbage til 1950, hvor Poul Pedersen startede med duer og sønnen Thomas har været med hele vejen. Nu har Thomas fået sit eget slag, omkring et par kilometer fra sin fars slag og her er han så begyndt og flyve med duer sammen med sine børn i navnet Team Bang og de markerede sig utrolig flot i deres første sæson i 2015, hvor de første to sektionsvindere landede på brættet.

Det blev til nogle rigtig hyggelig timer, hvor jeg havde fornøjelsen og have de fleste af deres avlsduer i hænderne og det er en fantastisk kvalitet de har, hvor der muskulatur og bløde fjerdragt er ”outstanding”, og hvor den ene due er bedre end den anden. Jeg er bange for, at selv Th & P Pedersen, kan få store problemer med Team Bang i den kommende sæson.

Det mest dumme spørgsmål man kan komme med til en dygtig duemand er vel; Hvordan kan det være at du vil have nye avlsduer, når du har så mange gode i forvejen? Men jeg kunne ikke lade være og spørge!

Thomas svar er i bund og grund § nr. 1 i brevdue loven: Selv om man har en virkelig god gennemfløjet stamme, er det nødvendigt og forsøge at ”peppe” den lidt op engang i mellem og derfor skal man altid være på udkig på duer, som man kan have en formodning om, kunne forbedre det man har i forvejen.

Thomas er også en brevduemand med en godt fornuftigt syn på det administrative i brevduesporten og han har altid saglige meninger om det meste der foregår og derfor kan man altid få nogle gode snakke om de problemer der altid findes.

Det er klart man bliver ”tændt” når man får sådanne duer i hånden og det kløede gevaldigt i fingrene og vi besluttede, at Thomas kunne betale mig i naturalier for Bongo’s Alexis, da jeg jo hverken er duehandler eller momsregistreret og vi lavede en lille aftale, der hurtigt blev ændret over telefonen da jeg kom hjem og vi besluttede et nyt møde.


TUREN TIL ”THE HOLY GRAIL”!


Den dag jeg skulle hente de to dejlige unge hanner (Bongo's Alcantara & Bongo's Arocha), som jeg byttede med Thomas & Povl Pedersen i Vester Skerninge, tog jeg et par bodyguards med i Team K & P, sydover og Preben sagde undervejs noget ret sjovt, men også tankevækkende, med ordene: For mig er det jo nærmest og besøge ”The Holy Grail”!! Og det var faktisk første gang nogensinde han besøgte familien Pedersen, på trods af, at han har fløjet imod dem i så mange år.

Makkerparret - Far & Søn - har som jeg tidligere nævnte leveret topresultater lige siden tresserne og hvis man stillede spørgsmålet om hvilket slag der har været bedst i den danske brevduesports historie, ja så må dette slag nævnes meget tidligt på denne liste, da de ganske enkelt har været ”livsfarlige” for alle deres konkurrenter igennem tiderne og det er lige meget hvilke afstande man flyver.

Samtidig har de avlet utrolig flot og er et af de slag, hvis duer har fløjet og videre avlet flotte resultater på andre/fremmede slag og det er en sjælenhed af de store.

Jeg kiggede tit i de gamle blade og fra 1976 fandt jeg følgende: Der vandt Povl Pedersen begge Jønkøping flyvningerne og det var i gruppe 2, med 3963 og 3577 duer, med to forskellige duer 118-73-0336 & 118-74-0168. Sidste år i sæsonen 2015 mener jeg at slaget havde omkring otte sektionsvindere og heraf kunne 013-12-1323 vinde tre af disse og mest skræklagende nok har Thomas nu fået sit eget slag, hvor han flyver sammen med sine børn og her vandt man såmænd et par gange i sektionen sidste år også.

Det er da godt jeg ikke skal leve af at sælge duer, for jeg køber flere end jeg kan forære væk og inden dagen var omme, ja så havde jeg da fundet en lille dejlig hun – Bongo’s Mini - der også skulle med hjem, så min tekniske detalje med at finde et godt hjem til Bongo’s Alexis, sluttede i et plus på to ekstra duer, men det gør jo det hele lidt mere interessant.

Jeg er ret sikker på, at jeg nok skal få rigtig meget glæde af disse Vester Skerninge duer og allerede på vejen hjem havde jeg flere planer i støbeskeen!


VORES GODE VEN MICHAEL HANSEN – 193 HADSUND!


Vi har helt glemt og skrive om Michael Hansen fra Hadsund, som i foråret lånte et avlspar fra os, som nu stortrives i det midtøstjydske og der er tale om Bongo’s Peter og Bongo’s Mini!

Vi har længe ment Th & P Pedersen og Peter Knudsen har tilhørt nogel af de bedste oversøiske slag i den danske brevdue historie og da vi pludselig havde nogle duer derfra, ud af deres rigtig gode blod, lå det jo nærmest til højrebenet og sætte dem sammen. Hvis vi så kunne finde et slag i Jylland for at prøve vores teroier af, ville det været et ekstra citament i hele historien og her dukkede Michael Hansen op i vores tanker!

Han var heldigvis med på ideen og producerede straks en avlsboks, så vi kunne være helt sikre på det var de rigtige gener, der var i de kommende afkom og nu er det kun spørgsmålet om den berømte tålmodighed samt forskånelse for uheld og andet, for så bliver det rigtigt interessant om nogle år.

Samarbejdet går forrygende, idet Michael er en rigtig herlig gut og det er nu planen at der skal yderligere to avlspar til Hadsund næste år, så vi kommer nok til at kende en hel del mere om det område, hvor grænsen mellem Midt og Nordjylland går i fremtiden!


DER GROSSE DÄNEN - DENGANG DA MUREN FALDT!


For seksogtyve år siden faldt den skammelige mur imellem Vest og Øst Tyskland, hvilket var noget verden havde set frem til med glæde og sjovt nok fik jeg nogle fantastiske oplevelser med dette, på grund af brevduerne!

Min svoger Mogens Hansen og jeg selv kom meget på dette tidspunkt i nordtyskland og pludeslig en fredag ringede nogen af vores venner dernedefra, om vi ikke kom og besøgte dem i klubben i morgen! Det var lidt kort varsel, men årsagen skyldtes de fik besøg af en busfuld østtyskere og det var ikke mere en fjorten dage efter murens fald. Vi sagde selvklar ja til denne opfordring.

Jeg glemmer aldrig det syn der mødte os da vi kom frem, for der stod der en Drabant bus (en som Mogens senere købte for 1 Mark) og indenfor stod der en folk ymgre og ældre mennesker, der både var meget generte og forlegne, der for første gang gang var kommet længere ind i Vesttyskland end nogensinde. Vores naturlige tørst og opførsel var med til (er jeg overbevist om) at de kunne slappe lidt af og det blev en god og spændende eftermiddag, hvor vi hørte meget og forholdene i Østtyskland og deres måde at flyve med duer på.

Det blev starten til et godt forhold, hvor jeg bl. a. engagerede en bustur til Holland og Belgien med disse mennesker og vi var temmelig tit på besøg og en enkelt gang havde jeg også den danske mester Ole Nielsen med ned til et foredrag, jov der var gang i den. Da jeg stoppede med duerne miste jeg også forbindelsen lidt til disse mennesker, men Mogens forsatte og har forsat rigtig mange venner dernede. En enkelt af disse – Benno Bredemeier - er på besøg i disse dage og vi var sammen med en enkelt aften hvor minderne virkelig fik lov til at flyde. Jeg kunne nu ikke lade være med at tænke på, at disse mennesker der havde været spærret inde bag en mur i hele deres liv og for første gang skulle møde nogle danskere, ja så var de så uheldige og løbe ind i Mogens og jeg selv.

Jeg personligt fik endnu engang et bevis på hvordan brevduesporten også kan være og man har virkelig muligheden for at møde utrolig mange forskellige mennesker fra mange andre lande og det er aldrig kedeligt!


EN RIGTIG GOD MÅDE OG KOMME IGENNEM VINTEREN!


Har fundet en gammel artikel fra krigens tid, hvor man jo ikke kunne lade ”kurven afgøre” fremtiden og avlen på ens slag, på grund af de manglende flyvninger. En gruppe mennesker i Aalborg området opfandt en rigtig en god måde og være sammen om duerne på og samtidig få en hjælpende hånd til at sammensætte sine duer og det er helt klart, at denne fremgangsmåde er meget brugbar!

Igennem Jos de Weert fik jeg en meget stor samling duer, der alle gik tilbage til den fantastiske "131" og her er vi i hendes gamle slag

Jeg kan selv huske fra min egen aktive tid, hvor jeg på et tidspunkt havde rigtig mange Jos de Weert duer og det var jo den gode gamle Steenbergen stamme og de var meget tæt i familien med hinanden og jeg besluttede at jeg ville have hjælp til sammensætningen af hele bundtet, da jeg gerne ville holde dem rene, for sådan var det dengang. Vi pakkede alle duerne og tog til Ringsted, hvor Peter Knudsen havde sat bure op i deres indleveringsrum, som vi satte duerne i og havde samtidig fået fat i Carsten Petersen fra Hillerød og han var så venlig til at afse tid til og komme til Ringsted, for at sætte dem sammen for mig! Så til jer der efterfølgende fik lidt succes med Jos de Weert duerne, ja der har Carsten Petersen haft en finger med i spillet!

Ja nu lever vi kun på minderne!


DET KAN VÆRE MEGET BERIGENDE!


Med min nye måde at holde duer på, betyder det nærmest nødvendigheden af lidt samarbejde med andre brevduefolk og det gør det hele automatisk meget inspirerende og jeg har indtil nu været utrolig heldig med dem der ligeledes syntes det kunne være interessant og jeg kan allerede sige, at 2017 bliver meget spændende. For dem der følger lidt med på denne side, kunne jeg for nogle uger siden nævne, at jeg var oppe med et par duer til Bente & Niels i 165 Års og de har med den største overbevisning bevist at de tager samarbejdet seriøst, med de hunner de vil bruge på mine ”drenge”.

Først er der jo ”Bongo’s Kocsis”, der har været international placeret fra Barcelona og Pau (to gange) og den er 84 Int Es-due fra Pau i 2013 - 2014. Den er helbror til den meste berømte Lambrecht due ”Nooit Moi” (Aldrig træt), der fløj 2638 national præmie kilometer på fire uger! Den vil blive sat sammen med en af Bente & Niels bedste duer 188-05-0326, der både var en fantastisk flyvedue, men så sandelig også en avlsdue af højeste kvalitet. Jeg havde hende i hånden for fjorten dage siden og hun er helt klart en af de mest virile elleveårige duer jeg nogensinde har haft i hånden, så nu krydser vi bare fingrene!

En ny Lambrecht due er ”Bongo’s Koen” og den er meget indavlet på ”De Marseille” og efter min mening en utrolig spændende han til at parre med andre blod linjer. Den vil i sin første avlssæson blive sat sammen med 188-10-0406, der bl. a. er mor til 165-11-0021; Regionsvinder fra Giesen i 2013, så det er bestemt en god chance denne unge han for at komme godt i gang med sin avlskarriere.

Oven i dette er fruen nu også blevet dueejere, da hun forelskede sig i en dejlig han ”White Diamond”, der er en helbroder til en så god due som 165-13-0130, der var 1. Langdistance Es-due i Sektion 61 i 2015, så fruen forventer nu også nogle gode opdræt fremover, så fra og opdrætte galopheste sammen, er vi nu konkurrenter i brevdue avlen!


MIT FØRSTE IMPULSKØB PÅ FACEBOOK!


John Hansen & Mogens Hansen

Jeg har jo altid fulgt meget med i selve brevduesporten udover mit eget engagement, da jeg jo er oplært med at kende så meget til dine konkurrenter som muligt og det giver hen af vejen en del fordele og derfor har fingeren på pulsen, som man siger. Med hensyn til landsflyvningerne herhjemme er der mange dygtige slag hvor man nu i disse moderne tiderne finder specialister der sender en forfærdelig masse duer, men stadigvæk kan de små slag være med og et par af mine favoritter har altid være Alf Kristensen fra Kolding og Eigil Jensen fra Hadsund, der virkelig er brevduemænd der ved hvordan man flyver disse flyvninger og her før min lille ferie kunne jeg på Facebook set et ”Black Friday” tilbud fra en Bent Oluf Damm i Løgumkloster, som jeg ikke kunne lade være med at købe!

Normalt er jeg stærk modstander at disse internet handler, men prisen (€55) og afstamningen i dette tilfælde var simpelthen for indbydende til, at jeg kunne lade være med at slå til. Efterfølgende blev jeg så kontaktet af min gode gamle ven John Hansen fra Ribe, der åbenbart har holdt øje med denne handel, at han gerne ville tage ungen med til Odense for mig, hvilket jeg jo selvklart var dybt taknemmelig for og således kunne min gamle svoger Mogens og jeg møde John foran OUH i Odense, hvor han havde medbragt en dejlig hun unge! Hvis jeg nu er overtroisk er der måske noget i hendes nummer der er positivt, i det 14 jo var nummeret på den første brevdueklub som jeg var medlem af.

Som man kan se på afstamningen er der rigeligt med landsvindere fra Alf Kristensen på og selv Eigil Jensen har en finger med i spillet, der går tilbage til han gode Nancy sektionsvinder 193-92-1008, hvor han selv har brugt en hun fra Knud Lorenzen i Køge, så nostalgien (for mig) er også godt repræsenteret i disse blodlinjer. Dette her med at producerer langflyvere er lidt ligesom om og opdrætte væddeløbsheste og det tager lidt tid, så derfor er ens baggrunds materiale jo utrolig vigtigt og derfor vil jeg helt klart foretrække en stamtavle som denne, der jo nærmest oser af langflyver klasse.

Den lille nye unge skal nu i karantæne i et stykke tid og derefter skal hun bare gå og udvikle sig så godt som muligt og når så solen står højest til sommer, må vi se om vi ikke kan avle et par unger på hende og hun vil blive sat sammen med noget af det stærkeste langflyverblod fra Westvlaaderen.

Bongo's Herrera har stillet sig op i køen, til den nye senunge

HVORDAN LAVER MAN SÅ EN NY LANGFLYVERSTAMME?

Ja det er der jo ingen facitlister til, men det er efter min mening meget vigtigt, at være tålmodig når man skal lave sin egen langflyverstamme. Det er nødvendigt at avle og afprøve en del forskellige duer med gode blodlinjer og flyveresultater, og ikke mindst give duerne en chance. Man skal krydse blodlinjer og finde forstærkning til slaget, og hvis der indsættes f.eks. en ny han i avlen, vil der gå mindst 2-3 år før man kan vurdere kvaliteten. Når dette er sket, skal man krydse sine linjer igen for at forstærke avlen med den nye linje. Denne metode er meget brugbar hvis du vil teste kvaliteten af nye duer på slaget. En brevduemand der har stor tålmodighed, tager vare på duerne og giver dem tid til at udvikles, vil blive belønnet før eller siden. Så de tre gode råd er så: TÅLMODIGHED - TÅLMODIGHED – TÅLMODIGHED!

Husk: Duer med gode langdistanceduer på deres stamtavle, vil måske blive de kommende stjerner. Som det siges: Æblet falder sjældent langt fra stammen!


SÅ ER VI I GANG IGEN!


Poul & Michael Hansen

Der er en klar ændring i tonefaldet hos brevduefolket, på trods af problemerne, efter den 1. december, hvor mange af dem er gået i gang med den nye sæson 2017, med deres avlsduer og om et par uger er der rigtig mange der kigger efter de nye ringe og hvis alt går som det skal, skulle der gerne være unger i luften først ind i februar?

Jeg kan selv kigge tilbage på et spændende brevdue år 2016, som jeg vil komme nærmer ind på en af de nærmeste dage, men det virker som om, at det bliver endnu bedre fremover, selv om jeg virkelig ikke har det godt efter et par timer sammen med duerne, men jeg har nu fundet en rigtig spændende måde og deltage i brevduesporten på.

Jeg har været så heldig og fået et avlssamarbejde med flere forskellige slag i Danmark og jeg vil gerne her fortælle lidt om min ven Michael hansen i Hadsund, hvor jeg har nogle par gående og Michael er jo en del af fremtiden i brevduesporten og derfor interessant og følge, da han er en meget interesseret brevduemand, der dog samtidig har en dejlig familie med småbørn, der jo helt klart er førsteprioteten, men om nogle år kan han blive manden der sigter helt mod toppen og derfor er vi begyndt og avle nogle langdistance duer, hvor vi starter med nogle spændende kryds med Carine Lambrecht og Th og P Petersen duer, som virker til at kunne levere nogle ret spændende afkom!

Billedet her viser et par af vores duer Bongo’s Mini & BM Blauwe, der er sat sammen og ”Mini” er ud af en dobbelt sektionsvinder fra Th og P Petersen, der også har et par Es-due placeringer på langdistance og stammen bag hende er Kiekebelt/Kruk og Grondelars. ”Blauwe” er en ung han ud af Bongo’s Zamora & Bongo’s Marseille og derved en ren Carine Lambrecht due, der i øvrigt er helbroder til to af de duer vi sælger i Svendborg den 21. januar. Der er virkelig gode flyve resultater tæt på dette par sammen med nogle virkelig gode blodlinjer, så vi krydser fingrene!


DET NYE ÅR BLIVER SPÆNDENDE!


Her på årets sidste dag er vi vel mange der kigger tilbage på det gamle år, der for min del blev til et ”come back” i brevdue sporten, på en lidt anderledes måde, men dog ikke mindre spændende!

Jeg kan ikke lade være med at se fremad, uden denne herlige pirrende fornemmelse i kroppen, som man har når man er involveret i væddeløbssporten og har store forventninger! Min bestand af duer er blevet noget større end jeg først havde regnet med og jeg er nu mere eller mindre tæt involveret i fem forskellige slag, hvilket gør det ekstra spændende.

Jeg har altid syntes at avlen af brevduer og andre væddeløbsdyr for den sags skyld, er meget begivenhedsrigt samt fængslende og det kan jeg nu virkelig dyrke fremover, sammen med nogle rigtig gode brevdue venner af den rigtige slags.

Størrelsen på snapse glassene viser med tydelighed hvor dovne vi er blevet

Samtidig er det også en stor personlig glæde over at kunne følge min gamle svoger Mogens Hansen igen (på nærmeste hold) og han beviste med sæsonen 2016, at han er på rette vej og jeg er imponeret over de mange timer han lægger i sine duer, hvor han samtidig hele tiden forsøger på at gøre det bedre. Oven på dette er hans største styrke nok den, at et nederlag hverken gør ham sur, jaloux eller indebrændt på andre kollegaer og konkurrenter, hvilket mange nok kunne lære lidt af. Han er også et medlem der gør noget for sin klub, hvor han ligger mange arbejdstimer, så jov, han er en rigtig brevduemand!

Jeg har lovet Mogens jeg vil skaffe ham noget ”ammunition” til fremtiden og ved siden af dette ved jeg han har andre planer i støbeskeen, så han bliver spændende og følge fremover, nu hvor ambitionerne har fået et løft opad!

Jeg har jo aldrig kunnet lade være med at involverer mig i alt muligt og i 2016 har jeg været med til at starte Pølse Cup’en (der skal ændres lidt på) og ikke mindst Fyns Langflyver Klub, som holder sit første åbne møde her i januar. Jeg har altid været af den overbevisning om, at man skal forsøge og hjælpe sin sport så meget som muligt med positive ideer, i stedet for og gå rundt og være ondskabsfuld og producerer dårlig stemningerne, for det er der rigeligt med andre der gør!

Med dette vil jeg ønske alle mine brevdue venner et rigtig godt nytår, med et ønske om, i alle vil få en kanon sæson 2017!


MIT COME BACK ER NÆRMEST FULDENDT!


Der er virkelig gang i den og der sker nye ting hele tiden og fra og med 1. januar 2017 er jeg nu medlem af Dan 013 Svendborg, der er en forening som jeg altid har haft stor respekt for og på trods af, at jeg ikke skal flyve med duer, vil jeg under alle omstændigheder gerne støtte den sport som jeg holder så meget af og derfor blev det Svendborg jeg valgte og søge optagelse i. Selv om at jeg ikke deltager på flyvningerne skal det ikke undre mig, at jeg kan finde på nogle måder jeg kan hjælpe klubben på og allerede den 21. januar er klubben jo arrangør til Sektions 31’s Repræsentantskabsmøde og efterfølgende Fyns Langflyverklubs årsmøde med auktion og foredrag!

Jeg arbejder også med 2017 Pølse Cup, hvor fem forskellige slag skal kæmpe imod hinanden med unger som jeg har avlet og det bliver med Carine Lambrecht blodet i de fleste af dem. Vi startede med Pølse Cuppen sidste år og med nogle forandringer og små ændringer håber jeg, at det bliver endnu bedre i år, men det vigtigste med det hele er det altid spændende samarbejde man kan få med andre slag og det er meningen foreløbigt, at vi afholder den afsluttende præmiefest i Frederikshavn, så vi lige kan lave noget spionage på de mange gode slag der findes der. Med hensyn til Carine Lambrecht duerne har jeg lige været ude og se de fem senunger som jeg sælger i Svendborg den 21. januar. Jeg må sige jeg er godt tilfreds med deres udvikling, på trods af deres unge alder og jeg kan kun sige, at der her bliver en mulighed for noget billigt spændende langflyverblod, hvis der skulle være nogen der er interesseret.

Jeg har helt glemt og fortælle om noget som jeg aldrig har gjort før og det er mine nye sprinter duer!!!! Jeg har tidligere været med til eller importeret utrolig mange brevduer til Skandinavien, men aldrig nogensinde har der tale om sprinterduer, men det er der nu lavet om på, da jeg har været så utrolig heldig og få lov til et købe et par duer hos Willy Vanhoutte fra Wevelgem, der er kendt over hele West-Vlaanderen for sin utrolig flotte karriere og jeg er overbevist om, at denne handel kun skyldtes det faktum, at jeg kender en af hans bedste venner og derfor fik jeg et meget specielt tilbud. Det bliver utrolig spændende og følge disse duer i Danmark også i de kommende år.

Lad mig til slut komme med en lille hemmelighed, som jeg har brugt med hensyn til duerne i Belgien. Siden jeg stoppede aktivt med duerne sidst i halvfemserne har jeg jo forsat besøgt mine venner i Belgien og Holland, hvor det dog var det førstnævnte land jeg besøgte mest! Siden jeg stoppede som aktiv kom jeg kun som gæst og ikke som en eventuel kunde og derved blev brevduesnakken af en helt anden karakter, hvor jeg virkelig kunne følge med i deres indbyrdes samtaler både privat og i klubberne. I mange af disse samtaler blev det meget tydeligt hvilke slag/duer som de selv havde stor respekt for og pludselig kom man ”om bag scenen” på resultaterne og sporten og på den måde lærte jeg nogle helt nye navne på brevduemænd og kende. Jeg havde utrolig svært med ikke og have den samme respekt efterfølgende og derfor var det ret nemt og have en målrettet retning på nye duer, da dette blev tilfældet i 2015!


HER ER NOGLE BONGO HISTORIER!